BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Mario da bölüm sonunda bayrak direğine değmeden üstünden atlamak mümkün mü?

0

Eski oyun takıntıları dahilinde, belki denemişsinizdir; Mario da bölüm bitirirken gereksiz de olsa bayrak direğinin üstünden atlamaya çalışmayı. Bu maalesef çoğunlukla pek mümkün değil ancak 3-3 bölümünde sondaki basit makina gibi duran aletin sağ tarafına çok az değip zıplarsanız, bayrak direğinin üstünden atlayabiliyorsunuz. Direk üstünden atlayabildiğinizde sayaç sıfırlanana kadar uzun bir sağa gidiş sizi bekliyor:

Oyunun daha sonraki SNES versiyonunda bunu da düzeltmişler ancak 25. yıl versiyonunda hala durduğuna göre, hala aktif. Ayrıca şunu da söyliyeyim oyunun 25. yıl versiyonunda eskisine göre tek değişen şey Altın Kutularının üstünde soru işareti değil de 25 yazıyor olması. 

Belki bu çok ünlü olduğu için üsttekini görmüşsünüzdür ancak ben aşağıdaki videodan önce 1-1 yani ilk bölümde de bunun yapılabildiğini duymamıştım. Mariodaki üste zıplayıp alta düşen bir kaplumbağanın kafasına vurabilmenizi sağlayan bir hata ile bunu yapabiliyorsunuz. Aynı kaplumbağayı tüm bölüm takip edip, bayrak öncesi yine tersten kafa atarak bayrağın üstünden zıplayabiliyorsunuz. Daha doğrusu öyle yapabiliyormuşsunuz eskiden, çünkü şu an bulabileceğiniz Mario sürümlerinde bu ters dünya hatasının hala var olacağını zannetmiyorum ama deneyebilirsiniz:

Eğer bölüm sonunda ne zaman havai fişek gösterisi olduğunu merak ediyorsanız; bayrak direğine değdiğiniz sırada zamanı gösteren sayacın (timer) son hanesi 1, 3 ya da 6 ise o zaman havai fişek gösterisi olur. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER