BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Skyrim de esnafın ne kadar parası var, en çok altın hangi satıcıda var, dükkan sermayeleri nasıl arttırılır?

0

Altın kazanmanın yollarından da bahsetmek istiyorum başka zaman ama ondan önce altının bariz kaynağından bahsedeyim; tüccarlar yani kasaba esnafı. Aşağıdaki sayılar, yatırım yapmadan olan, ortalama sayılardır:

Dediğim gibi bu sayılar ortalama, mesela 400-500 Altını olan birkaç demirci var, Winterhold kolejindeki büyü ve kitap satıcılarında ise genellikle 500 Altın var. Eğer "The Master Trader" (100 Speech) özelliğine (Perk) sahip olursanız nerdeyse her tüccarın altın miktarı 1000 artıyor. Eğer dükkanlara yatırım yaparsanız altın miktarları 250 ya da 500 artıyor. Ama her yere yatırım yapamıyorsunuz. Çoğunlukla genel satıcılara ve demircilere yapabiliyorsunuz. 

Fence leri kullanabilir yapmanız için Hırsız Loncasında (Thieves Guild) olmanız ve çoğunlukla her birinin verdiği görevleri yapmanız gerekiyor. "Restore the Thieves Guild to its former glory." görevlerinin tamamını yapıp loncayı geliştirirseniz (Upgrade), Fencelerin ship olduğu altın miktarını 4000 altına kadar çıkarabilirsiniz, ekstra 1000 dahil olmadan. Ayrıca Fence özelliğine (Perk) sahip olursanız, yatırım yaptığınız dükkanlara da çalıntı mal satabilirsiniz. 

Ayrıca, sat-kaydet-öldür-geri yükle-sat şeklinde gereksiz bir döngü metoduyla da para basmak için tüccarları kullanabilirsiniz ama tavsiye etmiyorum, bu bence fazla oyundan koparıcı. Tüccar stoklarının yenilenmesi için normalde 24 saat geçmesi gerekiyor diye biliyorum ama Elder Scrolls wikisinde biri 48 saat demiş, belki eklentiyle değişmiştir. Bu da beni eklentiyle gelen Dremora Merchant (Tüccar) karakterine getiriyor. Solstheim daki Black Book görevleri sırasında bunu elde edebiliyorsunuz ve istediğiniz zaman anında yanınıza çağırabiliyorsunuz. Kendisinin başlangıç parası: 2000 Altın. Hatta stoklarının yenilenmesi için oyundan çıkıp girmeniz yeterli oluyor. Eğer oyun içi iletişiminizi bölecek bir tecrübeyi göze alıyorsanız altın için bunu yapın, esnafın kesip biçip, kayıtlı oyundan geri getirmeyi değil. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER