BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Skyrim de takipçiniz (follower) kaybolursa ne yapabilirsiniz, nasıl geri getirebilirsiniz?

0

Skyrim bence Neverwinter Nights, Baldur's Gate, Dungeon Siege etc. gibi oyunlar gibi çok karakterli bir oyuna dönüşmek için uygun değildi, en azından benim için oyunun çok da eğlenceli yanlarından biri değildir takipçi (follower) sahibi olmak. Bu oyunun evreni içinde hikayeyi yalnız yaşayan karakter bana daha çekici gelse de, eş (wife/husband), dost (friend), paralı asker (mercenary) sıfatlarıyla bir takipçi gezdiriyor olma ihtimaliniz var. Peki bu karakter neden ortadan kaybolur:

Son maddedeki ev ile kastım, ev yardımcıları için kendi eviniz. Eğer paralı asker ise, ilk kiraladığınız yere, arkadaşanız ise ilk karşılaştığınız yere kendi yerine yurduna döner. Eğer kaybolan Lydia ise ya Whiterun/Dragonsreach de ya da Breezehome dadır, muhtemelen gitmeden önce "Your follower tires of waiting and leaves" şeklinde bir uyarı çıkmıştır.

Eğer oyun konsoluyla değil de bilgisayar ile oyunu oynuyorsanız, çoğunlukla ESC tuşunun altında bulunan " ya da ¨ gibi olan tuşla oyun konsolunu açarak da takipçinizi basitçe yanınıza çağırabilirsiniz. Aşağıda <RefID> yazan yere, takipçinizin referans idsini yazmanız gerekiyor:

     prid <RefID>
     moveto player

Mesela Lydia nın RefIDsi = a2c94, Iona nın ise = a2c93. Tüm RefID listesine şuradan ulaşabilirsiniz: Console_Commands_(Skyrim)/Characters Mesela Lydia öldü ve onu canlandırıp yanınıza getirmek istiyorsunuz:

     resurrect
     prid a2c94
     moveto player

Eğer karakter öleli çok olduysa ya da başka bir nedenle karakter disabled olduysa önce "enable" sonra "resurrect 1" yazmanız gerekebilir. Başka bir konu ise "resurrect" i kullandığınız zaman karakter yenilenerek dirilir, yani üstünde bir şeyler bıraktıysanız ve geri istiyorsanız bunu kullanmayın. Ayrıca, "placeatme" komutu ile de karakterden bir tane daha oluşturabilirsiniz. Ama özel karakterler için bunu tavsiye etmem. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER