BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Skyrim de zindanlar, mağaralar ne zaman temizlenmiş (cleared) sayılıyor, sonrasında tekrar mob ile doluyorlar mı?

0

Yüzlerce saat oymama rağmen, bu konuda hala tam olarak emin olamadığım anlar olmuştu. Bethesda nın Fallout 4 te de yaptığı net olmayan şeylerden biri bence bu. Bir alanın, binanın, yerleşkenin ya da zindanın "cleared" yani temizlenmiş olarak gözükmesi için ne yapmanız gerektiği çoğunlukla basit; içindeki karakterleri öldürmek. Aslında bir çok örnekte mekanın en baba karakterini (boss) öldürmenin bile yeterli olduğu görülmüş ancak, hepsi için durumun bu olduğundan emin değilim. Spesifik olarak hatırlamasam da ejderha kelimesi öğrenmeniz gereken yerlerde ya da önemli sandıkların (chest) olduğu yerlerde onları almadan temizlenmiştir uyarısının çıkmadığını söyleyenler var. 

Bir zindanın, mekanın temizlenip temizlenmediğini haritada üstünde "cleared" yazmasından anlayabilirsiniz. Onun dışında mekanın çevresel sesleri kesilip, zafer müziğinin çalmasından da ortamın temizlendiğini anlayaibilirsiniz. Bu özellikle orada olan bir görevi tamamladığınızı ifade etmez, sadece mekan sahibi ana kötü karakteri (boss) öldürüp kaçsanız da aynı sesi duyabilirsiniz. Her şeyi yapmanıza rağmen ortam inatla temizlenmiş olmuyorsa belki oraya sadece bir görev (quest) alarak gelmeniz sonucu temizlenebiliyor olabilir. 

Mob yani dayak atmalık karakterlerle dolu bir mekanın önünde geçerken bir kaç tanesini kestiniz ancak mekanı tamamen temizlemediyseniz, kısa bir süre sonra o elemanların yeri çoğunlukla doluyor. Eğer bir mekanı, mağarayı görevinden önce temizlerseniz, görevi aldıktan sonra içeri tekrar insan dolduğunu görebilirsiniz. Bir kaleyi, mağarayı temizledikten yani "cleared" ibaresini kazandıktan 30 oyun içi günü sonra mekanın içi tekrar moblar ile dolmaktadır. Ama öldürdüğünüz Boss seviyesinde önemli bir karakter varsa onun tekrar geleceğinden emin değilim. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER