BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Steam de, single player olarak oynadığınız oyunlarda VAC BAN alabilir misiniz, achievementlar için hile yaparsanız ne olur?

0

Öncelikle şunu söyliyeyim, oyunların hilecilere karşı kendi çözümleri olabilir ancak VAC yani Valve Anti Hile desteği (: Steam oyunlarının şu anda 515 tanesinde bulunuyor. Oynadığınız oyunun bunlardan biri olup olmadığını, oyunun satış sayfasında, sağ alttaki özellikler listesinde görebilirsiniz; Valve Anti Cheat enabled (Valve Anti Hile desteği) yazar. 

Eğer oynadığınız oyunda VAC var ise, tek kişilik (single player) oyunlar oynuyorsanız bile, oyun içerisinde online işlemler, market, micro-transaction ile yapılan işlemler var ise oyun sunucular ile sürekli iletişim halinde demektir. Hile kullanmasanız daha iyi, zira yapılan hilenin parasal işlemler ile ilgili olup olmadığı sistem için bağımsız olabilir. Özellikle başka bir program yardımıyla hile yapıyorsanız fazlasıyla gereksiz tehlikeli bir durum, çünkü bir oyunda belki de hızlı ilerlemek için kullandığınız yöntem Steam üzerinde baya fişlenmenize sebep olabilir. 

Tabii ki bunlar teori, oyunun yaratıcılarına kalmış bir durum hileye karşı ne yapılacağı, belki sunucu ile kullanıcı arasında hiç kontrol sağlamayan bir oyundur belki de online sıralamalara sahip olan bir oyunsa sürekli sizi kontrol ediyordur. Parasını verip Steam den oyunu aldınız ama illa da hile yapmak istiyorsanız, oyunun sunucu ile iletişim kurabilecek tüm yollarını kapatın derim.

Resmi olarak hileye izin veren oyunlarda Achievement (başarı) lar için hile yapmanız engellenmiş oluyor. Daha doğrusu oyunu yapanlar tarafından oluşturulan hileleri oyunda kullandığınızda achievement (başarı) alabilme yetkinizi kaybetmiş oluyorsunuz, bir çok oyunda MOD kullanıldığında olduğu gibi. Ama bu önceden belirlenmiş ya da oyunun Workshop sahibi olmasında kaynaklı sınırsızlığa dayalı bir özellik olduğu için sorun teşkil etmiyor.

Steam Achievement(başarı) ları için yine eğer oyunda VAC açık ise program kullanmanızı tavsiye etmiyorum, başarı listeleri sunucular ile bilgisayarınız arasında uyumsuz ise bu sorun yaratabilir ya da başka bir yere Steam kurduğunuzda o achievementları göremeyebilirsiniz. Ben daha önce bilgisayarım internete bağlanamama sorunu yaşarken Witcher da aldığım achievement ların internete bağlandığımda kullanıcıma eklenmediğini gördüm, belki de sunuculardakiler ile eşleşmeyince hoşuna gitmemiştir ki bu olay hileyle alınmışlar için de olabilir. Eğer oyunda VAC yoksa da böyle programlar kullanmayın, belki değeri çok yüksekse biri sizi şikayet eder filan karşılaştırma yaparlar, gereksiz işlem (: ama bir yaptırımı olacağını sanmıyorum oyun dışında.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER