BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Bilgisayarımda Guitar Hero nasıl oynayabilirim?

0

Bunun için yapmanız gereken tek şey Guitar Hero oyun mantığının neredeyse birebir aynısına sahip bedava bir oyun yazılımı olan "Frets on Fire"ı indirmek.

Download Frets on Fire

Size kısaca Frets on Fire'dan bahsedeyim. Yukarıda da söylediğim gibi mantığı Guitar Hero ile aynı, şarkımızı seçiyoruz ve ekranımızın üstünden gelen notaların yönlendirmesiyle gitarımızı çalmaya başlıyoruz.

Oyunu kurması çok basit, her Setup'ta olduğu gibi karşımıza gelen ibareleri takip ederek bilgisayarımıza kuruyoruz.

Masaüstünde oluşan kısayoldan oyuna başlayabiliriz.

Ana menüde yön tuşları, Enter ve Esc tuşlarıyla gezinebilirsiniz.

Play Game anlaşıldığı gibi sizi direk şarkı seçme ekranına atacaktır fakat benim şahsi tavsiyem alışmanız için Tutorial'dan başlamanızdır. Tutorial kısmında tuşları, oyunun mantığını, nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlaşır bi şekilde anlayacaksınız.

Oyunun varsayılan tuşları;

Enter : Pick(Gitar teline vurma)  şeklindedir. Fakat dilediğiniz zaman Ana Menüdeki Settings>Key Options kısmından bu tuşları değiştirebilirsiniz.

Frets on Fire kendisiyle birlikte 3 adet şarkıyla geliyor. Fakat diyelim ki canınız Metallica'dan Nothing Else Matters'ı çalmak istedi. Nasıl mı yapacaksınız? Çok basit:

Şarkı Listesi

Buradan istediğimiz şarkıyı bulup sağ kısmında bulunan Link tuşuna basıyoruz.

Ardından bizi fretsonfire.net adında bir siteye yönlendiriyor. İstediğimiz şarkıyı indirebilmek için ne yazık ki bu siteye üye olmamız gerekli fakat üyelik işlemi en fazla 2 dakikanızı alacaktır. Sayfanın sol alt kısmında bulunan "Register"a tıklayarak üye olabilirsiniz.

Üye olduktan sonra karşımıza istediğimiz şarkının başlığı çıkacaktır. Orada verilen Download linkine tıklayıp istediğimiz şarkının .RAR halini indiriyoruz.

Bu indirdiğimiz .RAR dosyasını WinRAR ya da benzeri bir programla açıp içerisindeki şarkının adını taşıyan klasörü sürücümüze Frets on Fire'ı kurduğumuz klasörün içindeki "X:\Frets on Fire\Data\songs" klasörünün içine atıyoruz.

Böylece indirdiğimiz şarkı, Ana Menüden "Play Game"e bastığımız anda karşımıza çıkan şarkı seçme ekranında belirecektir.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER