BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Müzik ( mp3 , wma , ogg , flac etc ) dosyaları nasıl düzenlenir?

0

Parça bilgilerini düzenlemek için, Advanced Id3 Tag Editor, MusizBrainz Picard, Mp3 Tag Editor, vs gibi çeşitli programlar mevcut. Biz, birçok ses dosyasını destekleyen (mp3 ,wma, asf, wmv,m4a, m4p m4b,mp4 , aiff , mpc, monkey’s ,ogg, flac, speex ,wav gibi) Tag&Rename ile bu işlemlere kısaca değinelim:

Üst kısımda, sık kullanılan özelliklerin ve albüm/parça kapağının yer aldığı panel bulunuyor. Alt kısımda ise seçtiğimiz albüm parçalarının görüntülendiği kısım var. Ortadaki araç çubuğundan “open” diyerek veya klasörümüzü sürükleyerek parçalarımızı ekliyoruz. Daha sonra parçalara sağ tıklayıp ister tekli olarak (Edit File Tag) ister çoklu olarak (Edit Tag In Selected Files) düzenleme yapabiliriz. Tabi çoklu olarak düzenleme yaparken bütün şarkılarda ortak olmasını istediğimiz bilgileri düzenlemeye dikkat etmemiz gerekir(albüm başlığı, sanatçı, yıl, tür, vs gibi).

Parça/albüm kapak resmini üst paneldeki File Cover Art/Folder Cover Art kısmına taşıyıp belirleyebiliriz. Ayrıca Tools menüsü altından “Add folder.jpg to files tag” seçeneği ile klasör içinde bulunan “folder.jpg” isimli dosyayı parça/albüm kapağı imajı olarak kaydedebiliriz.

 

Parça bilgilerini bu şekilde elle düzenleyebileceğimiz gibi, Tools menüsü altından “Get Album Titles From Amazon/TracktType.org” seçeneği ile arama yaparak bulunabilen tüm parça bilgilerini bu sitelerden de çekebiliriz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER