BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Kendi müziğinizi internette nasıl satabilirsiniz? - Bandcamp

0

Son bir kaç sene dahilinde farkedebileceğiniz üzere, iyi ya da değil internet üzerinden bir çok ürün satışı yapılmakta. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de tabii ki müzik sektörüne ait eserler. Yıllar önce, özellikle Radiohead in "In Rainbows" albümü için yaptığı gönlünden ne koparsa ver ve indir, kampanyasından sonra internet üzerinden müzik satışı çok sık rastlanır bir hale geldi. Bununla beraber dijital albüm satışları da arttı.

Büyük kayıt şirketleri bile bu işin içindeyken her sektörde olduğu gibi ufak çaplı yaratıcı, üreticiler de bu işte ilerlemek zorundaydı. Zira bu anlamda özellikle son bir kaç senede Vimeo Music, Google Music etc. yeniler olarak bu işe girdi. Tabii ki yıllardır bu işleri yapan firmalar, itunes, spotify etc gibi şirketler de mevcut. Ancak garaj grupları tadındakiler ve bunun üstü için önerebileceğim adres: Bandcamp.

Kullanımı fazlasıyla kolay. Herhangi bir blog açar gibi işlem yapılıyor. Kendi hesabınızı açıp, giriş yapıyorsunuz ve kullanıma başlıyorsunuz. Siteye giriş yaptığınız zaman soldaki "Sign Up Now" ile üye olun. "Log In" diyerek de giriş yapın. 

Üye olurken kendinize bir alt domain almanız ve grup sitenizi burası yapmanız tavsiye ediliyor ama isterseniz, "grupismi.com" gibi bir adresi de buraya bağlayabilirsiniz.

Buradan kendi sayfanızı açtıktan sonra "Add a Track" diyerek parça eklemeye başlayabilirsiniz. Parça eklemeden unutulmaması gereken şeyler. 

Kendi sayfanızın tasarımını değiştebilir, albümlerle ya da sadece parçalarla satış yapabilirsiniz. Bu siteyi sadece müzik satın alanları değil, kendi müziğinizi ve başkalarınınkini de geliştiren hızlı bir sektör ortamı olarak düşünebilirsiniz. Direk sanat eserleri sahipleriyle birebir iletişim ve kazanç anlamında gerçekten başarılı bir platform. 

Sön dönem örneklerinden birine şuradan bakabilir, dinleyebilirsiniz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER