BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Civilization VI da stratejik kaynakların (strategic resource) üstüne şehir ya da ona ait olmayan bir bina kurarsanız ne olur?

0

Civilization VI da birçok şey Civ5 ten farklı olsa da stratejik kaynaklar ile ilgili kısıtlamalar nerdeyse aynı kalmış durumda. Stratejik Kaynaklar (Strategic Resource) her başka toprak parçası gibi belli bir Üretim (Production), Besin (Food), Altın (Gold) filan veriyor olmalılar. Bu gelirler onları diğer toprak parçaları gibi ülke sınırlarınızın içine aldığınız zaman eğer üzerlerine insanlar atanmışsa şehrinizin gelirlerine eklenmektedir. Muhtemelen diğer topraklardan ortalama olarak daha yüksek gelirleri olduğu için şehrinizin insan yönetimini otomatikte bırakmış olsanız bile buraya insan gelmiş olacaktır. 

CIV VI

Sınırlarınız içerisine aldığınız stratejik kaynakları şehir kasalarınıza sokmanın iki yolu var biri düz olarak o kaynağı çıkartmak için gereken binayı kurmak, mesela Bakır (Copper) için maden, Muz (Banana) için çiftlik gibi. Stratejik kaynakların üstüne şehir kurduğunuzda ise şehriniz o kaynağa ve başlangıçta kendiliğinden gelen üretim/besin/altın değerlerine sahip olur. Oraya maden ya da çiftlik kurduğunuzda Üretim/Besin/Altın değerleri artartken, eğer şehir kurarsanız bunlarda bir değişim olmuyor. Hatta normalde kaynak üreten topraklarının yanınaki toprağa kurulduğunda ekstra değerlenen binalar, bu ekstra geliri almıyor. Kısaca stratejik bir kaynağa şehir kurduğunuzda oraya maden, çiftlik gibi üretme tesisi koyduğunuzda kaynak dışındaki yararlarını çöpe atmış oluyorsunuz. 

Artık oyunları pek kutuyla almasak da bu oyunların kitapçıklarını hala ürettiklerini unutmayalım. Bunların içinde oyunlarla ilgili böyle detay bilgiler az da olsa veriliyor, zira Civilization VI nın kine buradan ulaşabilirsiniz: CIV VI Manual English

Oyunun başında tarla ya da maden yaptığınız bir toprağın, süreç dahilinde eklenen teknolojileriniz sonucu eğer üzerinde stratejik kaynak çıkarsa ve yaptığınız önceki bina ona uygun değilse, yapacağınız en iyi şey eskisini yıkıp uygun olan gelişimi eklemektir. Mesela tarlanızda Demir yatağı bulunursa oraya maden yapmalısınız. Tabii ki bunu yapmazsanız tarlanın gelirini almaya devam edersiniz ama elinizde olan sınırlı sayıdaki bir toprağı kullanmamak pek yararlı değildir. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER