BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Git ile bir projenin ana versiyonunu değil de belirli bir dallanmasını (branch) nasıl klonlayabilirsiniz?

0

Git kullanırken küçük projeler için çok ihtiyaç duymasanız da bir noktada farklı dallanmalara yani branch lere ihtiyaç duyacaksınız. Buna tam olarak projenin farklı versiyonları diyemeyiz. Zira versiyon kelimesinin proje kontrollerindeki yeri farklı olduğu için dallanma kelimesini kullanmaya devam edeceğim. Bu dallanma (branch) projenizin yayına geçilen versiyonu ya da başkalarına açtığınız farklı bir hali olabilir. Versiyon her dallanmanın kendi içinde olacak farklı güncellemeleri (commit-push) tanımlamak için daha kullanışlıdır. 

Projeyi olduğu haliyle kullandığınız zaman yaptığınız tüm değişiklikleri eklerken görebileceğiniz üzere ana dallanmaya (master branch) yapıyor oluyorsunuz. Size verilen bir git adresinden proje klonladığınız zaman da yine ana dallanmayı kullanıyor olacaksınız. Ama özellikle büyük ve birden fazla kişinin çabalarıyla oluşturulan projelerde birden fazla dallanma olabiliyor. Bilgisayarınıza bu dallanmalardan bir tanesini indirmek istiyorsanız şu satırı kullanmalısınız:

git clone -b <dallanma> <kaynak>

git clone -b anaOlmayanDallanma https://github.com/spielersun/bs-source.git

git clone -b anaOlmayanDallanma git@github.com:spielersun/bs-source.git

Bütün dallanmaların birleşmesini engellemek için "--single-branch" kullanabilirsiniz.

git clone -b anaOlmayanDallanma --single-branch https://github.com/spielersun/bs-source.git

Şu şekilde sonunda dosya yolunu belirterek, projenin bilgisayarınızda gideceği yeri de belirleyebilirsiniz:

git clone git@github.com:spielersun/bs-source.git -b anaOlmayanDallanma --single-branch /projenin/koyulacagi/yer

Tabii ki projenin ana dallanmasını indirip kendi bilgisayarınızda yeni bir da açabilirsiniz ama bu spesifik bir branch i almak için daha iyi bir yöntem. Yukarıdaki "bs-source" bu sitenin kaynaklarını koyduğum projenin kendisidir, "anaOlmayanDallanma" da varsayımsal bir branch.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER