BİLGİ SAYAMIYORUM beta

The Witcher 3 de, suda nasıl savaşılır?

0

Böyle oyunlarla ilgili çok spesifik özelliklerden bahsetmeyi seviyorum. Belki daha yeni başladınız ve kimi zaman kontrolleri zor olan bu oyuna alışma aşamasındasınızdır ve suda neler yapabileceğinizi anlamaya çalışıyosunuzdur. Suda yapabilecekleriniz fazlasıyla kısıtlı, aslında tek bir şey var o da Crossbow kullanabilmek. Su altındayken kendiliğinden düz ok seçiliyor, miktarı sınırsız oluyor ve verdiği zarar fazlasıyla artıyor. Bu özellikler oynadığınız zorluğa göre değişmiyor ancak anladığım kadarıyla normal zorlukta filan oynarken yaratıklar tek seferde ölüyormuş hatta bazen kaçıyorlarmış. Ben Death March da oynadım ve drowner ların, çığlık atan kanatlı ablaların filan iki seferde öldüklerini hatırlıyorum.

Su içerisinde işaretlerinizi (Signs) kullanamıyorsunuz ama eğer suya girmeden Quen açarsanız, ilk çarpışma korumasını sağlamış olursunuz. Hatta Exploding Shield var ise karadaki gibi ekstra zarar verir. Eğer tekne kullanmaya ve hızlı biniş, inişlere alıştıysanız, sadece bunu açarak bile sandık boşaltıp, teknenize geri dönebilirsiniz. Tabii uçan yaratıkların tekneye üşüşüp, kenarını köşesini yemeye başlamadıklarını varsayıyorum.

Ciri swimming

Boğulmamak için Breath (Nefes) barını sürekli gözlüyor olmalısınız ama eğer suda daha çok kalmak ve su altında daha iyi görebilmek isterseniz. Sürenizi yüzde 50 uzatan "Killer Whale" iksirinden (potion) yararlanabilirsiniz:

Suda, bariz olarak tekneyle yaklaşıp sonra su altına dalarak bolca demirlenmiş sandık bulabilirsiniz ya da deniz tabanı hazinesi filan. Oyunda yapılabilecek nerdeyse her şeyi yaptım ama Skellige adaları çevresinde 10-15 tane sandık bıraktım diyebilirim, çünkü nerdeyse aynı şekilde toplanıyorlar ve içeriklerinde pek farklılık yok. Suda bu Crossbow ile kolayca ölen yaratıklar dışında pek bir şey yok. Arası balina görüyorsunuz ama o da etkili bir şey değil.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER