İlk başta eğer gmail,hotmail,yahoo gibi ücretsiz mail programlarını Outlook'a eklemek istiyorsanız, ücretsiz mail adresinizin Posta Ayalarından / Mail Setting POP özelliğini açmalısınız. Örneğin: Gmail hesabı için POP özelliğini etkinleştirme aşağıdaki gibidir.
1) Mail adresimize giriş yaptıktan sonra sağ üst köşedeki Posta Ayarlarına tıklıyoruz.
2) Buradan Yönlendirme ve POP/IMAP sekmesini tıklıyoruz. 1. Durum daki seçeneklerden, eğer gmail uzantılı mail adresinizi açtığınızdan beri gelen mailleri almak istiyorsanız Tüm Postalar için POP'u etkinleştir seçiyorsunuz, ama sadece outlook hesabı açtıktan sonrakileri almak istiyorsanız 2. seçeneği işaretliyoruz ( Eski mailler ile boğuşmak istemiyorsanız tavsiye ederim ). Değişilikleri kaydet i tıklayıp, POP Etkindir yazısını gördükten sonra Outlook hesap ayarlarına geçebilirz.
3) İsterseniz MS Outlook 2010-> Dosya -> Bilgi -> Hesap Ekle butonu tıklayabilirsiniz,
İsterseniz Denetim Masası -> Posta -> Yeni tıklayabilirsiniz. İkisinde de aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir.
4) İsterseniz E-Posta Hesabı nı seçerek gerekli alanları doldurarak İleri butonuna tıklayabilirsiniz, eğer El ile Yapılandırmak istiyorsanız sonuncu seçeneği seçiyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi ekran gelecektir. İleri tıklıyoruz.
5) Aşağıdaki ekrandaki ekrandaki alanların anlamları şöyledir;
Adınız : Mail attığınız gözükmesini istediğiniz ismi
E-Posta Adresi : Outlook eklemeye çalıştığınız hesabın tamamını ( yani hesapismi@gmail.com gibi ) yazıyorsunuz.
Hesap Türü: Deminde yaptığımız gibi POP3 seçiyoruz.
Gelen ve Giden Posta sunucusu kısımları aşağıdaki gibidir. Aşağıdakiler gmail içindir. Gmail den farklı bir mail sunucusu kullanıyorsanız onun pop3 ayarlarına bakın.
Kullanıcı Adı : Bu kısma tekrar mail adresinizi giriyorsunuz, aslında yukarıda siz girince kendisi otomatik oraya yazıyor.
Parola: Mail şifrenizi giriyorsunuz.
Yukarıdaki alanları doldurduktan sonra sağ altta bulunan Diğer Ayarları tıklıyoruz. Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi Giden Sunucusu sekmesinde Giden sunucumkısmnı işaretliyorsunuz. Gelişmiş sekmesine geçiyorsunuz burada Gelen sunucusu 995 Giden Sunucu 587 ve şifreleme türünü TLS seçiyorsunuz. AşağıdakiTeslim bölümünde ise okuduğunuz maillerin sunucudan yani örneğin gmail adresinden kesin kaldırılmasını belirliyorsunuz. Eğer Outlook kesin kontrol olsun, yapacağınız her işlemin gmail adresinde de yapılmasını istiyorsanız iletinin bir kopyasını sunucu da bırak seçeneğini kaldırın. Tamam butonuna tıklayın.
6) İleri butonuna tıklıyoruz. Hesap ayarlarınızı kontrol eden aşağıdaki gibi küçük bir pencere gelecektir. Son tıkladığımız artık outlook tan mail hesabınızı kontrol edebilirsiniz.