BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Başlat menüsünde olması gereken bir uygulama gözükmüyorsa nasıl geri getirilir?

0

Uygulamaları çoğunlukla başlat menüsü üzerinden açmıyorum, genellikle başlat çubuğuna kısayol ekleyerek kullanıyorum. Ancak Windows un çok sık kullanmadığım kendi uygulamalarını açarken onları menü üstünden açıyorum. Bazı durumlarda ise uygulamalar oraya eklenmemiş ya da bir şekilde silinmiş olabiliyor. Eğer o uygulamayı bir şekilde tamamen bilgisayarınızdan kaldırmadıysanız ve Başlat Menüsü'nden açmaya devam etmek istiyosanız, bu listeyi yeniden oluşturmanız mümkün.

Bunun için Başlat Menüsü'nü (Start Menu) açıp ya da Denetim Masası'nı (Control Panel) açıp "Dizin Oluşturma Seçenekleri" (Indexing Options) yazın ve çıkan uygulamayı açın. Burası Windows dizininin yönetildiği kısım, isterseniz Değiştir (Change) kısmında yerel diskinizden herhangi bir noktayı da buraya ekleyebilirsiniz. 

Burada Değiştir in yanında Gelişmiş (Advanced) i açın, Dizin Ayarları (Index Settings) sekmesinde ortada Yeniden Oluştur (Rebuild Index) bulunuyor. Bu başlat dizinin silinip, çalışmaya uygun uygulamalarla yeniden oluşturulmasını sağlar. 

Tabii bunu yapmadan önce benim tavsiyem, Başlat Menüsü'nden ya da WindowsTuşu+R ile RUN (Çalıştır) ı açın. İstediğiniz programın yolunu ya da çalıştırma komutunu bulup buraya yazın. Bunun yerine diskinizde arama da yapabilirsiniz tabii ki. Eğer çalıştırma işlemi başarısız ise ya da aramada hiçbir şey çıkmadıysa uygulama tamamen silinmiş demektir. Yani yukarıdaki tekrar dizinleme işlemi de onu geri getirmez. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER