BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Network nedir? Inter-networking Nedir?

0
Network, birden fazla bilgisayarın çeşitli sebeplerden dolayı bağlandığı yapıya denir.
 
Mesela evinizde 3 tane bilgisayar ve  1 yazıcı bulunmakta ve siz pc ler arasında veri ( dosyalar, film,müzik vb. ), yazılım gibi paylaşımlarda bulunmak istiyorsunuz.  Evinizde bulunan modem aracılığı ( veya başka bir ağ cihazı da olabilir: router gibi ) bilgisayarlar arasında dosya ve yazılım paylaşımları yapabilir ve 1 bilgisayara bağlı yazıcıyı diğer bilgisayarlar da bu ağ üzerinden kullanabilir. Böylelikle zaman ve para kazancı sağlanır.  
 
Belki ev kullanıcıları için bu iki terim çok önemli olmasa da büyük şirketler için ( yüzlerce veya binlerce bilgisayara sahip ) bu çok önemlidir.  10 bilgisayarlı bir ofis düşünün network olmasaydı, 10 tane yazıcı 10 tane internet gibi çoğaltılabilecek masraflar çıkacaktı. 
 
Büyük ölçekli firmalarda birden fazla network sahibi olabilirler ve bu networkleri bir araya toplamak istene bilir. Örneğin kargo firmalarını düşünürseniz, ülkenin her bir tarafından şubeleri bulunmaktadır. Her şubede kendi networkleri ayrıca ortak olan yani diğer şubeler ile bağlantı da bir networkleri bulunur.  Bunun gibi birden çok network’ün birleşmesine de inter- networking denir.
 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER