BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Cisco Paket Tracer Nasıl Kullanılır ?

0

Cisco Packet Tracer, cisco’ nun sertifika sınavlarında olan laboratuvar sınavına hazırlık yapılaması için ve herhangi bir sistem kurarken router, switch gibi network cihazları üzerinde sanal olarak parça ekleme, routing, konfigürasyon yapılması gibi benzeri aşamalarda kullanabilirsiniz.

 

Cisco Packet Tracer programını buradan adresinden indirilebilirsiniz.  

Programı açtığınız zaman basit ara yüzü bulunmaktadır. 

İşaretli olan 1. alan da klasik her Windows uygulamasının da olan File,Edit.. vb. sekmeler bulunmaktadır. İçeriklerine bakıldığında basit karmaşık olmayan yardımcı özelliklerdir.

İşaretli olan 2. kısımda ise yukarıdan aşağıya bahsetmek gerekirse, ilk başta olan kısım çalışma alanımıza koymuş olduğumuz network elemanlarını veya simgeleri seçmemizi sağlar. İkincisi ( El işareti olan )  gene çalışma alanına koyduğumuz network elemanlarını tek tek seçmemizi sağlar. 3. Kısımda ise not eklememizi sağlar. X simgesi seçilen elemanı silmemizi, büyüteç olan yakınlaştırmayı sağlar, büyütecin altında olan da büyüteç ile büyütülmüş çalışma alanının tekrar eski haline dönmesini sağlar. Onun altında bulunan iki tane mektup resmi ise paket gönderilmesini sağlar. Oluşturmuş olduğunuz ağ doğru çalışıyor mu kontrol amaçlı yani ping atma işlemidir. İlerde bahsedeceğiz ama CLI ( Command Line Interface ) kısmından ping komutunu çalıştırabilirsiniz.

İşaretli 3. Kısım ise bizim çalışma ( oyun ) alanımızdır.  

İşaretli 4. Kısım ise,

Routerlar,

Switchler,

Hublar,

Wireless Devices,

Kablolar,

End Devices,

WAN Emulation

Custome Made Devices

Multiuser Connection

 

İşareli 5. Kısım ise ağ içerisinde belli senaryoları gerçekleştirmeye başladığımıza burada senaryomuzun gerçekleşir gerçekleşmediğini, hata var ise ne olduğunu görebileceğimiz alandır.

Cisco Packet Tracer programı ile basit bir ağ kurulumunu ilerleyen zamanda makalelerimize ekleyeceğiz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER