BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Windows'ta disk Biçimlendirme Nasıl Yapılır?

0

Disk, biçimlendirme ya da diğer bir tabiri ile diske format atmak; genellikle disk formatını değiştirmek amacı ile yapılmaktadır. Ancak bu işlem sırasında diskinizin içerisindeki veriler de silinecektir. Bu işlem öncesinde verilerinizin yedeğini almanızı ve daha sonra devam etmesini önererek nasıl yapılacağına bakalım.

Öncelikle Bilgisayar bölümüne girerek bilgisayarda tanımlı disklerin bulunduğu kısma giriyoruz.

Ardından biçimlendirmek istediğimiz diske sağ tıklayarak Biçimlendir seçeneğini seçiyoruz.

Karşımıza gelen ekranda ilk etapta disk boyutu, diskin Dosya sistemi(formatı) ve ayırma birim formatı bulunmaktadır.Ayırma birim formatı diskinizin içerisine attığınız verilerin ne kadar boyutta parçalara ayrılarak tutulacağını belirtmektedir. Daha sonra aygıt varsayılanlarını geri yükle buttonu bulunmaktadır. Bu button diskinizin ilk alınmış halinde tanımlanan yani varsayılan ayarlarını otomatik olarak seçmektedir.

Birim etiketi olarak görünen bölüm diskinizi tanımlamak için kullanacağınız bir isim girmeniz için bulunmaktadır.Son olarak da hızlı biçimlendir ve ms-dos başlatma diski oluştur seçenekleri bulunmaktadır. hızlı biçimlendir seçeneği adından da anlaşılacağı gibi diskinizi olabildiğinde hızlı biçimlendirmek amacı ile seçilebilir.

Diğer seçenek ise işletim sisteminin başlatılamadığı durumlar için MS-DOS komut satırında işlemler yapabilmeniz için başlatma diski oluşturmak için kullanılmaktadır. Biçimlendirme işlemi sonlandığında aşağıda bulunan ekran görüntüsüne benzer bir ekran ile karşılaşacaksınız. 

Gelen uyarıya tamam dedikten sonra yeni alınmış gibi boş diskiniz yeni veriler için hazır olacaktır.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER