BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Ventrilo nedir, nasıl kullanılır?

0

Ventrilo nedir?

Ventrilo özetle bi server yardımıyla mikrofonla iletişim kurmanızı sağlıyor. Çoğunlukla üst seviye clanların/guildlerin kendi ventrilo serverları oluyor. Siz bu programı kurup takımınızdaki arkadaşlarınızdan serverin bilgilerini alıyosunuz ve programı açıp bu bilgileri giriyosunuz ve karşınıza çıkan odalardan birine girerek takım arkadaşlarınızla sesli iletişime başlayabiliyorsunuz.

Kısacası bu program oyunda yazı yazmakla uğraşmak yerine direkt mikrofon yardımıyla iletişimi sağlamaya yarıyor.

Gelelim nasıl kullanacağımıza:

Aşağıdaki linkten Ventrilo'yu bilgisayarınıza indirebilirsiniz:

Download

Ventrilo'yu bilgisayarımıza indirdikten sonra bildiğimiz Setup ibarelerini takip ederek bilgisayarımıza kuruyoruz.

Programı ilk açtığımızda karşımıza aşağıdaki ekran gelecek:

Karşımıza çıkan pencerede işaretlenen yere tıkladığımızda karşımıza profilimizi/kullanıcı adımızı oluşturmak için bir ekran gelecek.

"New" butonuna bastığımızda karşımıza diğer kullanıcıların görebileceği Nick'imizi girebileceğimiz pencere çıkacaktır. Buraya yazdıktan sonra "OK" diyip, tekrar "OK" diyerek kullanıcımızı oluşturmuş olacağız.

Gelelim bağlanacağımız server kısmına:

Serverımızı girmek için; Öncelikle "New"e tıklayıp istediğimiz bir isim veriyoruz Serverımıza bu klanınızın ismi vb. bişey olabilir size kalmış.

Daha sonra alt kısımda kırmızıyla seçili alanları aldığımız Server bilgileri doğrultusunda doldurarak alt kısımdan OK diyoruz.

Ventrilo server ayarlarımız tamam. Bunları tamamladıktan sonra en baştaki ekranımıza dönerek serverımıza bağlanabilir ve konuşmaya başlayabiliriz.

Bunların dışında telsiz modeli varsayılan ayarlar olarak konuşma tuşunuz "Ctrl" olacaktır. Eğer bunu, Ses gidiş/geliş ayarlarını, hoparlör seçimi gibi ayarları değiştirmek istiyorsanız Ventrilo ana penceresinden Setup tuşuna basıp ayarlamanız yeterli olacaktır.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER