BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Windows işletim sisteminin yanına, nasıl Ubuntu ( debian ) kurulur?

0

Önce kendi ubuntu versiyonunuz seçip indirin. Bu işlem sırasında

İsterseniz Ubuntunun direk program gibi windowsa kurulan versiyonu da mevcut : wubi

Ancak performans açısından normal kurulumu tavsiye ediyoruz.

Windowsta bunu kuracağınız alanı belirleyin bu tam bir boş disk de olabilir, ya da windows 7 nin disk yöneticisiyle sıkıştırılıp ayrılmış bir bölüm de olabilir. Her 2 durumda da geri kalan verilerde bir bozulma olmaz.

Sistemde kullanılmayan ufak da olsa bir alan bırakıp onu "swap area" yapın.

Ubuntunun en güzel yanlarından biri eğer tek seferlik denemek isterseniz bunu yüklemeden önce yapabiliyorsunuz. Yani yüklemeden de çalıştaribilir ve bir süre alışmaya çalışabilirsiniz. Ve eğer sonuç güzel olmazsa tüm bu işleyişe de şahit olmamış olursunuz.

Cd veya usb stick ile devam ederken yükleceğiniz bölümü seçin ve işlemleriniz başlasın. Açıkçası yeni linux versiyonlarının yüklemesi windows'a ait olanlardan daha zevkli ve kullanışlı. Yükleme bittikten sonra masaüstü açıldığında size yüklenmeyen driverlar varsa onları hatırlatacaktır. Bunları da bulmak artık eskiye göre çok daha kolay. Ama ben Nvidia ekran kartı için son versiyon driver kurmak dışında bir şey yaptığımı hatırlamıyorum.

Kullanışlı, hızlı, istediğiniz gibi çalışan özgür yazılım karşınızda.

Ubuntu yazılım merkezi (Ubuntu software center) adlı kısayolla istediğiniz her türlü programa direk olarak ulaşabilir ve yükleyebilirsiniz. Çok oynanan bir çok oyunun linux versiyonlarına da internet ufak bir aramayla ulaşabilirsiniz. Benim tavsiyem torrent kullanmanız.

Artık işletim sistem seçme ekranı eskisi gibi olmayacaktır. Bu sizi korkutmasın zira kendisi eskisinden daha güvenilirdir. (: Eski işletim sisteminize buradan giriş yapabilirsiniz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER