BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Bilgisayarınızın, sisteminizin bir oyunu düzgün çalıştıracağından yani kaldırabileceğinden nasıl emin olabilirsiniz?

0

Bunu anlamak çoğunlukla bazen ara değerlere düştüğünüzde ya da bir oyuna ciddi paralar yatıracağınızda emin olmanız gereken bir konu. Eğer sisteminizi tanıyorsanız yani ekran kartınızı, işlemcinizi filan biliyorsanız, Steam de oyunun detaylarının en altında minimum gerektirdikleri ve ortalama tavsiye edilen sistem özellikleri gibi bilgileri bulabilirsiniz. Ancak bunlar her zaman doğru olmayabilir ya da sizin kombinasyonunuzun oradaki karşılığını bilemeyebilirsiniz. Yine aynı şey, eski Windows Experience Center ve bulabileceğiniz "Abi bilgisayarım bu oyunu kaldırır mı?" sorularının sorulduğu forumlar için de geçerli. Gerçekten emin olmak için yapabileceğiniz en iyi şey, Can You RUN it adlı sayfada yatıyor. 

Buraya girdiğinizde arama kutusundan istediğiniz oyunu aratabilir ya da aşağıdaki popüler oyunlardan birini seçerek devam edebilirsiniz. Daha sonra bilgisayarınız bir program indiriyor, virüs değil alın onu besleyin, ancak haberiniz olsun site ile iletişime geçecek, izin verin ona. Siteye sizin sistem detaylarınızı yolladıktan sonra, site artık sizi tanıyor. O oyunla ilgili detaylı bir sayfa çıkartarak, neyiniz yeter neyiniz yetmez gösteriyor, bunlara sürücü bilgileri, hafıza yeterliliği de dahil. Şu ana kadar bunun pek yanıldığını söyleyen olmadı ama ben kendi bilgisayarımda bir kaç kere açmaz dediği oyunları açtığımı hatırlıyorum ama gerçekten çok rezil görüntülerle.

requirements

Ayrıca bir kere sisteminizi tanıttıktan sonra sitedeki diğer kısımları da efektif olarak kullanabiliyorsunuz, bu indirim listesindeki oyunlar bende çalışır mı, dünya sıralasında nerdeyim gibi muhtemelen gereksiz sorulara da cevap bulabilirsiniz. 

Bunun dışında sizin bilgisayarınızın, bir oyunun sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını oynayarak test etmek isterseniz ve oyunun yapımcısı da yayınladıysa, DEMO oyunlar her zaman güzel bir seçenektir. Zira sadece bilgisayarınız oyunu seveceğini değil kendinizin de ne kadar oyuna ısınacağını test etmiş olursunuz. Ben genellikle çok spoiler vermeyen oynanış videosu izlemeyi tercih ediyorum kararsızsam. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER