BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Minecraft da yangın ve lava kaç kareye kadar alevlendirme sağlayabilir, ateş ve lava blokları nasıl çalışır?

0

Yangın yani ateş blokları diğer bloklar gibi bir bloktur ama ana özelliği yanabilir bir bloğa komşu olmasıdır. O yanabilir bloğu ortadan kaldırdığınızda ateş bloğu da yok olacaktır. Ateş blokları için etrafta herhangi bir eşya olmadığını düşünürsek 4 kare güvenli mesafedir. Yukarı doğru 4 kare çıkabiliyorlarken, yanlara doğru 2 kare havaya sıçrayabiliyorlar ve 1 kare de aşağı inebiliyorlar bu sebeple yükseltide olsa bile etrafında çim bloğu varsa o düşük ihtimalle alev alabiliyor. Ardışık 2 çim karesinin alev alma olasılığı çok düşük olduğu için bu sebeple yerler çim olsa bile herhangi yanıcı bir blok ile aralarına bıraktığınız 4 blokluk boşluk güvenli kabul ediliyor. 

Ateş bloğu dediğim gibi herhangi başka bir blok gibi ama komşu olduğu hava bloğuna ya da yanabilir bloğa kendini kopyalabiliyor. Odun, yeşillik yani ağaç, sarmaşık, tahta, yaprak, yün, raf, dolap gibi bloklar yanabilir bloklar. Ateş bloklarına 1 blok uzakta olsanız bile zarar görebilirsiniz, etrafını kapatmanız ateşin yayılmasını engellemez, kökünü kurutmanız lazım. TNT blokları ateş bloğuyla buluşunca patlar. Chest (Sandık) ise alev alır ama yok olmaz onun dışında çoğu ürün alevle buluşunca yok olur. 

Lava blokları ise ateş bloğu yaratmakta kullanılabilir ancak tek başlarına 1 kare mesafedeki yanabilir blokları alevlendirirler. Yani 2 blokluk mesafe gayet güvenli oluyor. Tek bir lava bloğunun etrafında 1 karelik çim boşluk varsa güvenlidir. Ama buraya özel bir demir blok seti yerleştirerek sürekli ateş çıkaran bir grup blok yaratabilirsiniz:

BAB
ADA
DLD
DDD

B: Boş, D: Demir, L: Lava, A: Ateş

Demirleri ve Lavayı yerleştirin gerisi parlasın. Yanan bir bloğun üstünden geçerek ölmezsiniz. Müdahele etmediğinizi düşündüğünüzü bir yerde yangın mı çıktı? Zombileri, iskeletleri, mobları filan suçlamayın onlar bir şey yapmaz. Olsa olsa çoklu sunucudaysanız başka birisi yapmıştır ya da hayattaki çoğu hatada olduğu gibi "human error"dur yani siz yapmışsınızdır "fark etmeden". 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER