BİLGİ SAYAMIYORUM beta

MS SQL database türkçe karakter sorunu nasıl çözülür?

0

Eğer bir database tanımlaması (collation) düzgün yapılandırılmadıysa taşıdığınız ya da yeni oluşturduğunuz veritabanındaki (database) içeriklerde bulunan türkçe karakterler bozulabilir. Bunun nedeni veritabanını (database) oluştururken seçmemiş olduğunuz ve muhtemelen default kalan "collation" ayarıdır. Eğer default (kendiliğinden) değeriniz türkçe değilse tnaımlama bozuk olacaktır.

Bu sorunu düzeltmek için yapmanız gereken işlem ise çok basit. Yeni bir veritabanı oluştururken ya da veritabanı (database) taşırken yeni ekranında sol tarafta bulunan "Options" sekmesinde açılan "Collation" öğesini "TURKISH_CI_AS" olarak seçmelisiniz.

Burada sağda üst kısımda görüldüğü üzere "Collation" <server default> olarak ayarlanmış. Bunu "TURKISH_CI_AS" olarak değiştirirseniz tanımlama anlamında herhangi bir karakter sorunu yaşamazsınız. 

Bir veritabanının (database) tanımlama dilini kontrol etmek isterseniz. Sql Server Management Tools a bağlandığınızda sol taraftaki veritabanı (database) listesinden istediğiniz database e sağ tıklayın. "Properties" i seçin. Burada açılan "General" sekmesinde görüldüğü üzere sağ tarafta altta Maintenance başlığında "Collation" kısmı bulunmaktadır. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER