BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Nginx ile kullanıcının geldiği adres nasıl kısaltılır, dosya yolu nasıl basitleştirilir?

0

Öncelikle bu konunun kapsamı geniş olsa da, dökümantasyonları düzgün takip ettiğinizde karşınıza çıkacak sorunlar çoğunlukla ufak olacaktır. Bu sebeple sadece önüme geldikçe server işlemlerinden bahsetmeyi tercih edeceğim. Eğer hala php ve apache server kullanıyorsanız iyi hoş ama artık yeni bir şeyler denemeyi de düşünmelisiniz. Son iki senedir Nginx i kullanıyorum, kişisel olarak basitliği ve django, raills ile yaptığı hızlı iletişim dışında çok farklarını bilmesem de ortamlarda fazlasıyla övüldüğünü görüyorum. Siz de kullanın bir test edin derim. 

Nginx de url rewrite nasıl yapılır baştan anlatmayacağım, eğer konuya tamamen uzaksanız, şuradan detaylı inceleme yapabilirsiniz: Creating NGINX Rewrite Rules 

Burada sadece uzun bir dosya yolu nasıl basitleştirilir ona değineceğim. Mesela; "http://www.bilgisayamiyorum.com/mycoolwallpapers/bg.jpg?width=1920" adresinde gelen bir kullanıcınız var ve siz aradaki "mycoolwallpapers" dosyasını ona göstermek istemiyorsunuz, yapacağınız sadece şu kuralı eklemek:

     location /mycoolwallpapers {
          rewrite ^/mycoolwallpapers(/.*)$ $1 last;
     }

 Eğer dosya başka bir serverda ise:

     location /mycoolwallpapers {
          rewrite ^/mycoolwallpapers(/.*)$ https://wallpapersite.com$1 permanent;
     }

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER