Eski bir bilgisayarınız var ama üstünde USB 1.0 ya da USB 1.1 bağlantısı var ise muhtemelen çalışması bile takdirliktir. Ancak bir de üstüne içinden veri almak ya da başka bir işlem yapmak isterseniz bu biraz problem olabilir. Tabii ki internet üzerinden wetransfer, dropbox ya da başka bir yöntem ile dosya taşıyabilirsiniz. Eğer o mümkün değilse, antika seviyorsanız ve bilgisayarın cd okuyucusu/yazıcısı var ise onu kullanabilirsiniz. O da yoksa ya da USB 2.0 girişini kullanmak tek çareniz ise bilgisayarınıza uygun USB 2.0 için bir "PCI Expansion Card" almanız gerekli. En önemli kısım; bu, ekran kartı, ethernet kartı gibi bir parça olduğu için ana kartınıza uyumlu olması gerekir. Tabii işletim sisteminize de uygun sürücülerinin olması gerekir.
Yazıyı yazarken USB lerin çıkış tarihlerine baktım da aslında 1.1 ve 2.0 arasında çok da zaman farkı yok ama 90 ların sonunda tüm dünyaya yayılımını hızlandıran donanım sektörü muhtemelen çoktan milyonlarca ürünü piyasaya salmıştı. O yüzden de birçok insan eski versiyonun sahibi olmuş olabilir ki USB 2.0 da baya uzun süre ortalıktaydı hala USB 3.0 sahibi olmayan milyonlarca bilgisayar olduğunu varsayıyorum. Bu sebeple yukarıdaki işlem onlar için de faydalı, tabii oradaki kartın 3 ten 2 ye çeviren olması gerekir.
USB 1.0 - Ocak 1996 - 1.5 Mbit/s
USB 1.1 - Ağustos 1998 - 12 Mbit/s
USB 2.0 - Nisan 2000 - 480 Mbit/s
USB 3.0 - Kasım 2008 - 5 Gbit/s
Artık USB 3.1 ve USB Type-C ortama girdiği için işler biraz değişti. Arayüzünü farklı kullansalar da birçok firma Type-C destekçisi gibi duruyor, hızlar ne kadar teorik olsa da, Type-C nin hızı 10Gbit/s, ayrıca altsız-üstsüz tasarımı sayesinde 20 yıllık yok ters taktın, yok ilkinde doğru takmıştın, hadi bi tak da kurtulalım gibi muhabbetleri bitirmiştir.