BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Video dosyalarını kesme ve istenilen formatta kaydetme

0

Bu konuda herhangi bir video dosyasını kesip istediğimiz formatta kaydetme işlemine değineceğiz. 

Video düzenleme veya belirli formatlara çevirmek için çeşitli programlar mevcuttur, ancak biz video kaydetme, düzenleme, convert etme, efekt ekleme, ses dosyası ile oynayabilme gibi birçok işlevi bir arada yapabilen Ulead Video Studio programını kullanacağız.

Açılan ilk ekranda “Video Studio Editor” kısmını seçiyoruz. 

Daha sonra karşımıza video düzenleme yapabileceğimiz ekran geliyor. Burada üstünde oynama yapmak istediğimiz video dosyasını, ister sürükleyerek, ister “File” menüsünden Insert Media File to Library / Insert Media File to TimeLine seçenekleri ile ortama ekleyebiliriz. 

Üst sağ kısımda video dosyası parçaları, , alt kısımda parçaları düzenleyip sıraya sokabileceğimiz “Storyboard” alanı, üst sol kısımda video ise parçalarının görüntülenebileceği panel bulunur. Projeye eklediğimiz videodan istediğimiz kısımları atmak içinse, bu panelde slider ile istediğimiz zamana geldikten sonra slider’ın sağ tarafında bulunan makas ikonu ile seçili video dosyasını iki ayrı video parçasına bölüyoruz. Seçili zamanı belirleme işlemini, slider’dan elle yapmak yerine, makas ikonunun alt kısmında bulunan “duration” (süre) paneli ile anlık olarak, daha sağlıklı bir şekilde yapabiliriz.

An itibariyle videoyu iki ayrı parçaya bölmüş olduk. Sağ üst panelde, artık videonun bölmeden önceki hali, ve böldükten sonraki iki ayrı parçaya ayrılmış hali bulunuyor. İşlemimize devam etmeden önce, videonun son kesimden önceki hallerini silmek, daha sonradan karışıklık yaratmaması açısından daha sağlıklıdır.

Kalan video parçalarından da istediğimiz kısımları ilk adımları takip ederek çıkarabiliriz. Videoları istediğimiz şekilde kestikten sonra sağ üst panelden, çıkarılmasını istediğimiz video parçalarını silmeyi unutmayalım. Bu işlemi de video parçasına sağ tıklayıp “Delete” diyerek gerçekleştirebiliriz.

Bu adımlardan sonra geriye, birleştirilmesini istediğimiz video parçalarımız kalıyor. Bunları sağ üst panelden, alttaki “Storyboard” paneline olmasını istediğimiz sırada sürüklüyoruz. Bu parçaların arasına istersek en üstteki “Effect” menüsünden istediğimiz efektleri parçalar arasına sürükleyerek ekleyebiliriz.

Ayrıca “Storyboard” görünümündeki alt paneli, hemen üst kısmında yer alan “Timeline View” ikonuna tıklayarak timeline haline getirdiktne sonra, kesilmiş video parçalarından oluşan video dizisini preview edebiliriz. 

Videoyu istediğimiz formatt kaydetmek içinse “Share” menüsünden “Create Video File” seçeneğini tıklıyoruz. Burada ister videoyu orjinal formatında kaydedebilir, istersek yeni bir video formatına çevrilmiş olarak oluşturabiliriz. Görüntülenen seçeneklerden dilediğimiz dosya formatını seçtikten sonra açılan Save ekranında, “Options” butonuna tıklarsak, videonun boyutlarını, aspect ratio özelliğini, kalitesini, ses formatını dilediğimiz gibi belirleyebiliriz. Tüm bu işlemlerden sonra tek yapmamız gereken “Save” butonuna tıklayarak video dosyamızın oluşturulmasını beklemek.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER