BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Sistem Geri Yükleme Noktası nedir? Nasıl çalışır, nasıl oluşturulur?

0

Sistem geri yükleme  (System restore) windows un sunduğu sık kullanılmayan ama gerektiğinde çok işe yarayan bir yapıdır. Sistem geri yükleme daha önceden sistemin düzgün çalıştığı bir tarihe yapıyı bozmadan yüzeysel değişiklikler yaparak işletim sistemini eski bir tarihe gönderir. Normal koşullarda belgeler, oyunlar ve sürücüler çok değişime uğramaz ama yine de imkanınız varsa gerekli dosyalar için yedekleme yapmayı unutmayın. 

Bu işlem sadece zorunda kaldığınızda veya aksi bir engel olmadığında kullanılmalıdır. Zira sürekli kullanımı dosya kaybına, sürücü yokolmalarına sebep olabilir. 

Sistem geri yükleme yapabilmek için bir sistem geri yükleme noktası (System restore point) oluşturmuş olmanız gerekmektedir. Ama bazı programlar ve sürücüler de bunu siz istemeden oluştururlar. Böylece siz oluşturmamışsanız bile ihtiyaç durumunda bu noktalara geri dönebilirsiniz.

Sistem geri yükleme özelliklerini görüntülemek için en hız yol :

Açılan kısımda 3 seçeneğiniz bulunuyor. 

Burada yukarıdaki sistem geri yükleme (System Restore) butonuyla sisteminizi geri alabilirsiniz.

Buradan devam ettiğinizde geri yükleme yapmanız için bir geri yükleme noktası seçmenizi ister.

Daha sonra açılan ekranda sistem kurulu sabit sürücünüz (hard-disk) belirtilir. Bitir (Finish) ile sistem geri yüklemeyi başlatabilirsiniz.

Ayarla butonuyla (Configure) sistem geri yükleme için gerekli ayarlayabilirsiniz. Ayrıca üstteki sabit sürücü seçim ekranından işlemleri yapacağınız sürücüyü de seçebilirsiniz. (Protection Settings)

Sistem geri yükleme ayarlarında geri yükleme seçeneği ve bunlara ayırdığınız bölüm boyutunu seçebilirsiniz.

Oluştur (Create) butonuyla da yeni bir sistem geri yükleme noktası oluşturabilirsiniz.

Burada sizden geri yükleme için bir isim vermeniz ister. Daha sonra bunu hatırlatacak bir isim olması önemli ama zaten sonuna tarih de eklenecektir.

İşlem tamamlanınca bunu belirten basit bir pencere çıkar.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER