BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Türkçe / İngilizce alt yazı nereden bulunur? Nasıl kullanılır?

0

Alt yazı dosyaları genelde .SRT uzantılı dökümanlardır.Bu dökümanları Notepad kullanarak değiştirebiliriz gerekirse. Yapıcağımız iş filmi açtığımız player(oynatıcı)'a göre değişmektedir ancak genellikle SRT uzantılı dosyayı sürükleyip playerımızın üstüne bırakmaktan ibarettir.

En popüler türkçe alt yazı siteleri;

%90 ihtimalle aradığımız alt yazıyı buralarda bulabiliriz, eğer ki burada yoksa muhtemelen henüz türkçe alt yazı çıkmamış diyip bu işin peşini bırakmak gerekebilir. İki siteninde yapısı birbirine çok benzediği için turkcealtyazi.com'dan örnekleyerek anlatayım;

Sayfaya girdiğimiz zaman en üstte ortada alt yazı arama kısmına filmimizin adını yazarak başlıyoruz.

Eğerki filmin adını tam doğru yazdıysak veya aynı adda birden fazla film yoksa bizi direk gerekli sayfaya yönlendiriyor site. Aksi durumda listeden aradığımız filmi seçmemiz gerekli. Aradığımız filmin bulunduğu sayfaya girdikten sonra elimizde bulunan filmin versiyonunu öğrenmemiz gerekiyor.(kimin tarafından riplendiği)

 

Benim örneğimdeki film "MAXSPEED" rip'i olduğu için sayfada alt yazı bilgilerinde(release yazan kısımda) MAXSPEED aramaya başlıyorum. Listeden maxspeed release'li alt yazıya tıklayıp yönlendirildiğim sayfadan alt yazıyı indire basıyorum.

 

Daha sonra filmimi başlatıyorum. İndirdiğim alt yazıyı sürükleyip filmin oynadığı kısma brakıyorum ve alt yazı hemen işleve giriyor.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER