BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Google'da nasıl arama yapılır?

0

Google botlarının siteleri tararken belli bir sınırları vardır ve belli bir düzen içinde siteleri dizinlerler. Burada sizden önce tabii ki arama yaptığınız bilgiye sahip sitelerin yapımcılarına da görev düşüyor. Düzgün ve belirgin bir yapı sunarlarsa kendi sitelerinin de aramalarda üst sıralarda yer almasını sağlarlar.

Her şeyden önce eğer ingilizceye hakimseniz, tüm aramaları bu dilde yapmanızı öneririm. Sonuçta alacağınız belirgin sonuç sayısı her zaman daha fazla olacaktır. Yerel bir soru/sorun varsa bu geçerli değil tabii ki.

Yanyana koyduğunuz kelimeler her zaman anlamlı bir cümle olmak zorunda değildir. Belirli bir hata aradığınız zaman dışında kelimeleri gelişine de yerleştirebilirsiniz. Aradığınız bilgi somut bir materyale aitse önce markasını sonra modelini ve ardından istediğiniz bilgiyi yazın.

Nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz bir parça/yazılım vs. sözkonusu ise başına nasıl/how to koymayı deneyin. Aynı şekilde yapmak istediğiniz ve başarılı olamadığını bir işlem için de aynı şeyi yapın.

Belirli konularda google ın yardımcı servisleri devreye girmektedir. Bir çok işlem için bu servisleri kullanabilirsiniz. Bunlara ( Hesap Makinesi, Hava Durumu, Uçak Ulaşım Bilgileri, Döviz Çevirileri, Harita, Kişi, Kitap, Zaman, Maç Skorları gibi) düzgün ve net kelimelerle daha hızlı ulaşırsınız.

Resim aramaları için de bunlar geçerli. Ancak bir ikon/symbol/çizim ararken bunu yazmanızı tavsiye ederim.

Ancak Google Resim Aramanın bir çok özelliği tam olarak bulmak istediğinize ulaşmanız için yeterince yardımcı oluyor. (Tip/Boyut/Renk Seçebilme özellikleri)

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER