BİLGİ SAYAMIYORUM beta

C++ ile bir dosya içeriği nasıl okunur, yazı dosyası nasıl satır satır incelenir?

0

Herhangi bir amaçla dışarıda bulunan bir dosyayı okumanız ve içeriğine göre bir şeyler yapmanız gerekebilir ya da belki sadece çıktı olarak göstereceksinizdir. Bu işlem için fstream kütüphanesini kullanmalısınız. Eğer sadece bir dosyadan okuyacaksanız std::ifstream, sadece yazacaksanız std::ofstream kullanmalısınız. Tabii ki ikisi birden ise ayrı ayrı ya da ilk dediğim std::fstream i kullanabilirsiniz. Örnek olarak "akaretler.txt" adında bir yazı dosyasına sahipsiniz diyelim ve bunu satır satır okumak istiyorsunuz:

#include <fstream>
#include <sstream>
#include <string>
std::ifstream girdi("akaretler.ext");
for(std::string satir; getline(girdi, satir);) {
     // Buraya işlemler gelecek
}

Kütüphaneler getline ve string için gerekli olan string kütüphanesi ve bu okuma işleri için fstream ve sstream kütüphaneleri. Eğer bu dosya her satırda tek olacak şekilde sayılardan oluşuyorsa ve onu okumak istiyorsanız:

#include <fstream>
#include <sstream>
#include <string>
std::ifstream dosya("akaretler.txt");
std::string satir;
while (std::getline(dosya, satir)) {
     std::istringstream karakterlerzinciri(satir);
     int n;
     if (!(karakterlerzinciri >> n)) { break; }
     // Buraya işlemler gelecek
}

Tabii ki bu işlemleri okumak istediğiniz dosyanın içeriğine göre değiştirebilirsiniz. Kelimelerden oluşan bir liste ise ona göre değişkenler belirlemeli ve öyle dolaşmalısınız, eğer satır satır değil de okuyucun pivot un karşısına kelime ya da sayı geldikçe ilerlemesini ve onlar için işlem yapmak istiyorsanız satır olan kısımları kullanmamanız gerekiyor. Mesela while döngüsünün şöyle öğe bazlı olması gerekiyor:

int puan;
while (infile >> puan) {
     // Puanla yapılan işlem gelecek
}

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER