BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Bir sitenin favicon/site ikonu/sekme ikonu nasıl indirilir?

0

Tarayıcınızda bir siteyi açtığınızda yukarda sekme/tab üstünde site başlığıyla birlikte bir ikon olur. Sekme ikonu ya da site ikonu olarak adlandırılır. Bu fazlasıyla marka görseli olmasına rağmen belki de bunu indirip bir göz atmak, tasarım çalmak ya da başka bir yerde kullanmak isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken kısaca şu; mesela "https://www.osmanabi.com" adlı sitenin site ikonunu almak istiyorsunuz, adres kutusuna başında site adresi artı "/favicon.ico" yazmanız gerekiyor:

     https://www.osmanabi.com/favicon.ico

Yüksek ihtimalle bu çözüm işinizi görecektir ama ana sitenin alt sitesi gibi çalışan farklı site ikonu olan bazı sitelerde bu çalışmayabilir, başka şekilde de yol verilmiş olabilir, bu durumda ya da sitenin ikonu direk olarak nasıl aldığını merak ediyorsanız; siteye sağ tıklayarak kaynağı görüntüle/inspect seçeneği ile sitenin "html" halini görüntüleyin. Burada ilk iki örnekte olduğu gibi "shortcut icon" olarak ya da diğerlerindeki gibi sadece "icon" olarak görebilirsiniz:

     <link rel="shortcut icon" href="http://www.osmanabi.com/newicon.ico" />

     <link rel="shortcut icon" href="/icons/newicon.ico" />

     <link rel="icon" type="image/vnd.microsoft.icon" href="http://osmanabi.com/cengiz.ico">

     <link rel="icon" type="image/png" href="http://osmanabi.com/cengiz.png">

     <link rel="icon" type="image/gif" href="http://osmanabi.com/cengiz.gif">

Eğer favicon/site ikonu hakkında detaylı bilgi istiyorsanız ya da kendi site ikonunuzu nasıl yapabileceğinizi merak ediyorsanız, yıllar önce yazdığım şu yazı hala günceldir diye düşünüyorum:

favicon nedir? Neden kullanılır? Nasıl yapılır?

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER