BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Java da bir string (yazı öğesi) nasıl bir int e (sayı) dönüştürülür?

0

Java da bazı işleri yapmak, göründüğünden daha yorucu ve gereksiz zor olabiliyor. Ama bir string i bir integer a dönüştürmek onlardan biri sayılmaz. Yine de bu işin de birden fazla şekli mevcut ve bunun da temel sebebi objecilik. Diyelim ki puan adlı bir string/yazı değişkeniniz var ve bunu primitive/ilkel integer öğesine çevirmek istiyorsunuz. String i göstermelik koydum, isterseniz parantezlerin içine "puan" adlı ifadeyi koyarak da işlem yapabilirsiniz:

     String puan = "892";

     int sayi = Integer.parseInt("892");

Eğer StringBuilder gibi bir şey kullanıyorsanız, parantez içine builder ın ismi.toString() diyerek işlem yapmanız gerekiyor:

     Integer.parseInt(builderismi.toString());

Eğer parse etmeye yolladığınız ifade sayıya dönüştürmeye uygun bir ifade değilse "NumberFormatException" hatası alırsınız. Dediğim gibi bu işlem primitif int değişkeni elde etmek için yapılır, eğer almak istediğiniz sayı yeni bir Integer() objesi yani java.lang.Integer türünde bir değer olsun istiyorsanız, ise bunu şu şekilde değer alarak yapmanız gerekiyor, iki örnek de aynı anlama geliyor:

     Integer yenisayi = Integer.valueOf(puan);

     Integer yenisayi  = Integer.valueOf(Integer.parseInt("892"));

Eğer Java insanı olup çıktıysanız ya da objeler sizin için çok değerli ve gerekli birer öğe haline geldiyse valueOf kullanmanızı tavsiye ederim. Bu işlemler diğer sayı tipleri için de aynı şekilde çalışıyor, parse ile primitive/ilkel veri tipi valueOf ile obje elde edersiniz:

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER