BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Ctrl, Alt, Shift ve Windows tuşlarını Caps Lock gibi çalışır yapabilir miyim? Yapışkan Tuşlar nedir?

0

Sticky Keys/Yapışkan Tuşlar oyun oynayan birçok insanın karşılaştığı bir sistem özelliğidir. Eger kapatmadıysanız 5 kere art arda Shift tuşuna bastığınız zaman aktive olur ya da size ne yapılması gerektiğini sorar. Daha az tuş kullanılması icin eklenmiş bir özelliktir ve dediğim tuşları Caps Lock gibi açılır kapanır şeklinde kullanmak isterseniz çözüm bunlar olacaktır. Her sistemde neredeyse kendi duzenlerine gore aynı konumda yer alıyor ama mumkun olduğunca yenilerden gitmeci olduğumdan Windows 10 da nerede olduğunu gostereceğim ama menu baslıkları tabii ki eskileriyle aynı. 

Ayarlar/Settings de, Ease of Access/Kolay Kullanım kısmına gelin. Keyboard/Klavye sayfasını sectiğinizde sağdaki listede ikinci sırada Sticky Keys/Yapışkan Tuşlar olacaktır. Oradan bu özelliği inceleyebilirsiniz, tıkladığınızda altında ek özellikler açılacaktır, onları sırasıyla burada tanıtırsam daha işlevsel olur diye düşündüm.

  1. 5 kere SHIFT tuşuna basıldığında Sticky Keys i aç, oyunlarda sorun yaratan kısım budur.
  2. Caps Lock, Num Lock gibi açmalı kullanmak istediğiniz öğeye art arda iki kere bastığınızda özelliğin açılıp açılmaması
  3. Kilitli bir tuşla islem yaptıktan sonra kilidi kaldır.
  4. Kilit açılıp kapandığında ses çıkar.
  5. Başlat çubuğuna Sticky Keys ikonu yerleştir.

Belki günlük kullanım sırasında değil ama mesela bu kontrol tuşları ile yapılan kısayollara surekli ihtiyaç duyduğunuz programlarda işlevsel olabilir.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER