BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Windows ta Unix türlerinde olduğu gibi terminal/komut satırından dosya indirebilir miyim?

0

Evet, bu mümkün ama yapacaklarınız ne kadar ileri gitmek istediğinize göre değişiyor. Yakın zamanda Microsoft bile terminal konusundaki politikalarını değiştiriyor bu sebeple belki ben de işletim sistemimi değiştirmeyeyim ama farklı bir şeyler de yapayım isterseniz, windows içerisine terminal getirebiliyorsunuz. Linux ve Mac lerde olan komut satırına benzer bir komut satırını Windows a getirmek  isterseniz, bunun için en iyi tercih: CYGWIN sitesinden detaylı inceleyerek ve dökümantasyonunu okuyarak kullanmanızı tavsiye ederim. 

Tüm komut satırını değil de sadece onun gibi başka bir yerlere bulaşmadan HTTP, HTTPS ve FTP protokolleri ile dosya indirme işlevini kullanmak isterseniz, onun için de Linux taki Wget in windows kütüphaneleri mevcut: GNU Wget. Bunu da şuradaki dökümantasyonları okuyarak kullanmanızı tavsiye ederim.

Linux işlemlerini Windows ta yapmak aslında programcılığa dar bir kafayla bakan pek çok bilgisayar kullanıcısının sevmediği bir şeydir. Bence paralı ya da parasız tüm kapılar mümkün olduğunca herkese açık olmalı. Parası olmayanlar için yeterince alternatif olduğunda paralı olacak ürünlerin de sistemin gelişmesine fazlasıyla yardımcı olduğunu düşünüyorum. 25 yıl önce Linus Torvalds ile Richard Stallman ın yaşadığı gerilimin sonucunda Red Hat ile dünyaya açılan, Ubuntu ile devam eden Open Source işletim sistemleri çok iyi yerlere geldi, şimdi SteamOS ile oyuncuların da evlerine girmeye başladı. Steve Jobs sadece ev hippisi olarak kalmaya devam etseydi ve fikirlerin nasıl satacağını düşünmeseydi belki de sahip olduğumuz teknolojilere daha yavaş ulaşacaktık. Pixar kurulurken ilk para yatıranlardan biriydi Jobs ve CERN deki ilk server bile onun firması Next e aitti. Kimlerin istediklerini ve hayallerin sonuçlandırabildiğine dikkat edersek, özellikle teknoloji ile içiçe olanların dar ve tutuculuk ile bir şey kazanamadığını, ideallerin doğru yönlendirme olmadan haşlanmış patatesten farksız olduğunu görürüz.

 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER