Arayüz, php, .net, javascript etc. ile uğraşıyorsanız muhtemelen visual studio kullanmışsınızdır. Bir çok kullanışlı güzel tarafı varken, çok da hoşunuza gitmeyecek özellikleriyle de karşılaşabilirsiniz. Görünüme çok dikkat eden biriyseniz yazdığınız karakterleri değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Sonra durumlara göre yazı arka planlarını da değiştirebilirsiniz. Her tür kod ve yanlışlık için belirli bir renk dizisi seçmek yerine hazır olanlardan birini de Visual Studio içine yükleyebilirsiniz.
Örnek olarak, Dark Side of Visual Studio yu kullanacağım.
2003 - 2005 - 2008 - 2010 için de seçenekleri mevcut.
İndirmek için bu linkleri kullanabilir ya da kendi sitesine gidip oradan indirebilirsiniz.
JOIN THE DARK SIDE OF VISUAL STUDIO 2010
Ekranını koyu kullanmaya alışanlar ve beyaz zemin üstüne kod yazmaya alışmayanlar için gayet kullanışlı. Ancak öyle değilseniz başlangıç için zorlanabilirsiniz.
- Tema dosyasını indirdikten sonra, indirdiğiniz bu temaları masaüstüne atın.
- Visual Studio da yukarıdan Tools menüsüne gelin.
- Orada Import & Export Settings e tıklayın.
- Orada size dışarıdan tema almak mı istediğinizi yoksa dışarıya kendi temanızı vermek mi istediğinizi soracaktır. Orada "Import Selected Environment Setting" i seçip "Next" devam edin (Dışarıdan tema almak)
- Yeni ekranda şu anki temanızı kaydedip etmeyeceğinizi sormaktadır. Tamamen size kalmış. Eğer ilk defa yüklediyseniz zaten kaydedecek bir şey yoktur. "No, just import new settings..." i seçip "Next" ile devam edin. ( Şu ankini kaydetme)
- Çıkan ekranda "Browse" a basın ve masaüstüne kaydettiğiniz yeni tema dosyanızı gösterin.
Burada önemli olan Visual Studio nuzun versiyonu neyse temayı da yukarıdan ona göre indirmiş olmanız. Umarım hoşunuza gider ve sürekli olarak kullanırsınız.
Ayrıca bu koyu kullanım enerji açısından da büyük bir tasarruf sağlamaktadır.
Aşağıda css, js, html ve .net teki kullanım örneklerini görebilirsiniz.