BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Windows da dosya sahipliği - ownership - değiştirmek

0

Genelde windows 7 de karşılaşılan eski windows klasörünü silme problemi permission (izin) kısıtlamaları dolayısıyla normal silme yöntemleriyle gerçekleştirilemez. Bu gibi durumlarda dosyanın veya klasörün ownership(sahiplik)'ini kendi adminastrator üyeliğinize almanız gerekir. Yöntem gayet basit;

Mevzu bahis klasörü/dosyayı bulup sağ tıklayıp özellikler seçilir. Burdan Security (Güvenlik) kısmında dosyayla ilgili kullanıcılar ve izinleri gözükmektedir. Kendi üyeliğinizi burda görebilirsiniz (örnek resimde jiji-pc).

Advanced (gelişmiş) sekmesini seçince izinler ve sahiplik üzerinde değişiklik yapmaya başlıyabiliriz.

Owner (sahip) sekmesinde Edit (Değiştir)e tıklayınca karşımıza dosya üzerinde sahipliği bulunan üyelikler sıralanır. Burda "Other user or groups"(diğer kullanıcılar veya gruplar) sekmesini açarak dosya üzerinde yeni bir üyeliğe sahiplik verilebilir.

"everyone" terimini "enter the object name to select" kısmına eklerseniz bilgisayarınızdaki tüm kullanıcılara sahiplik eklenir, tamam'a basarak burdaki işlem sonlandırılır.

Tekrar gelişmiş ayarlar kısmındayız, burada eğer eklediyseniz "everyone"ı listede görebilirsiniz. Alt kısımda bulunan "Replace owner on subcontainers and objects"i tiklemeniz gerekir ki klasörün içinde bulunan tüm dosyalar üzerinde yetkiniz olsun. Uygulaya bastığınızda başlayan işlem klasörün içeriğine göre uzun sürebilir.

Bir alt pencereye düştüğünüzde Tamam'a bastığınızda az öncekine benzer bir işlem başlayacaktır ve yine klasörün içeriğine göre süresi değişebilir. En alt ayarlar sekmesinde "everyone"ı seçtiğinizde alt kısımda(izinler) herşey izin ver(allow) şeklinde tikli değil ise edit e basıp full control ü tiklemeniz yeterli olacatır.

Son kez tamam'a bastığınız zaman dosyanın sahipliğini ve tüm izinleri almış duruma gelirsiniz, windowsun silmenize izin vermediği dosyaları böylelikle silebilirsiniz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER